„WSTAŃ Z KANAPY I NIE BÓJ SIĘ…”

Nowy wpis / sobota, Marzec 7th, 2020

„WSTAŃ Z KANAPY I NIE BÓJ SIĘ, czyli módl się, kochaj, żyj i czyń dobro drugiemu.” 😇

To hasło naszego ostatniego spotkania Fundacji Dom św. Jakuba. Chwile niezapomniane, ponieważ na spotkaniu gościliśmy wyjątkowe osoby Agnieszkę i Gniewosza Mikulskich z Düsseldorfu, którzy ujęli nas swoją historią z życia. Wieczór również obfitował we wzruszenia. Mieliśmy okazje obejrzeć komiks, poruszająca opowieść o alkoholiźmie i przemocy w rodzinie.  Nasze spotkanie bardzo nawiązywało do okrutnej choroby alkoholowej, na którą cierpi wiele osób wokół nas. Mogliśmy usłyszeć co to jest symboliczna KANAPA🙂 Dowiedzieliśmy się, że razem z Panem Bogiem możemy złapać siły by z tej kanapy zejść. Oczywiście na potwierdzenie tych słów usłyszeliśmy piękne świadectwa Asi Zielińskiej i Pawła Andersona. Nad całością spotkania czuwali nasi kapłani Ks. Proboszcz Marek Zacieski i Ks. Mariusz Raczkowski. Oczywiście nie zabrakło śpiewu naszych muzycznych „Osiołków”.
Za Wasze przybycie do Fundacji Dom św. Jakuba dziękujemy!!! Zapraszamy za miesiąc😇🙏

Dziękujemy Radkowi Stachurskiemu Amazing Photo Sceneries za czuwanie nad montażem filmów i oprawą fotograficzną. 😍🙏