Warsztaty wokalne

Nowy wpis / niedziela, Październik 13th, 2019

31.07.-3.08.2019 r. mieliśmy zaszczyt uczestniczyć w warsztatach wokalnych w Kościele św. Stanisława Męczennika w Dąbrowie k/Mławy u ks. Jacka Gołębiowskiego. Warsztaty wokalne były prowadzone z małżeństwem Dorotą i Markiem Choszczyk oraz ich synem Aleksandrem. Rodzina Choszyków to muzycy, którzy od kilku lat tworzą zespół rodzinny Eo Nomine. Oprócz muzyki i śpiewu ich pasją jest wspieranie osób w potrzebie, a mianowicie towarzyszenie chorym w hospicjach i skazanym w wiezieniach. Od początku warsztatów zostałyśmy nazwane „ciotkami”, ponieważ uczestnikami warsztatów były dzieci i młodzież z Dąbrowy. Czas spędzony w Dąbrowie był pełen wyzwań i pracy, ale należał do bardzo udanych. Cztery dni wytężonych ćwiczeń z Dorotką, która solidnie nas przygotowywała do finału. Warsztaty były zakończone Mszą świętą i Koncertem Oratorium Niepokalanej. Przeżyliśmy niezapomniane chwile pięknej modlitwy dla Maryi i śpiewu. W koncercie uczestniczyli profesjonalni muzycy, którzy swoim akompaniamentem wywoływali dreszcze wśród nas i zaproszonych gości. Mieliśmy nadzieję, że Niebo cieszy się z naszej pracy a modlitwa śpiewem porusza wszystkie serca w Dąbrowie. Przewodnikiem Koncertu był ksiądz Jacek Gołębiowski, który prowadził modlitwę i zarażał nas ekspresją i radością.  Miłym dla nas zaskoczeniem była decyzja księdza Jacka o nagraniu płyty z Koncertu Oratorium Niepokalanej. Kolejne tygodnie ukazały scenariusz jaki tylko Pan Jezus mógł wymyślić. Otrzymaliśmy zaproszenie na koncerty do Ciechanowa, a tam zaśpiewaliśmy w Kościele p.w. św. Jana Pawła II oraz w Kaplicy Specjalistycznego Szpitala Wojewódzkiego”. Kolejny etap to nagranie płyty, z którą pojechaliśmy na Ogólnopolską Inauguracje Roku Formacyjnego Ruchu Rodzin Nazaretańskich we Wrocławiu. Tam zaśpiewaliśmy kilka utworów z płyty „Oratorium Niepokalanej” i wypromowaliśmy owoc naszych letnich warsztatów. Radość z tej pielgrzymki mieliśmy ogromną mimo trudów dalekiej podróży. Już nie możemy się doczekać kolejnych spotkań dla Niepokalanej Naszej Maryi.

Galeria zdjęć Dąbrowa

Galeria zdjęć Ciechanów