Mini koncert „Oratorium Niepokalanej”

Nowy wpis / niedziela, Październik 20th, 2019

29.09.2019 r. Niedziela tego dnia była dla nas pełna emocji i wrażeń. Na nasze zaproszenie i ks. Marka Zacieskiego Proboszcza Parafii w Rogowie, gościliśmy zaprzyjaźniony zespół muzyczny Eo Nomine. Niespełna kilka tygodni wcześniej nagraliśmy z Eo Nomine płytę Oratorium dla Niepokalanej. Naszym pragnieniem było zaśpiewanie kilku utworów z tej płyty dla naszych Parafian w Rogowie. Chcieliśmy podzielić się efektami pracy i pokazać owoc letnich wysiłków warsztatowych. Po celebracji Mszy św. przez ks. Mariusza Raczkowskiego zaprezentowaliśmy 4 utwory z nowo powstałej płyty Oratorium Niepokalanej. Modlitwa śpiewem zabrzmiała w Kościele św. Bartłomieja i mamy nadzieje, że pozostała w duszach słuchających jako modlitwa ukojenie. Po Mszy św. w kolejnym etapie spotkania mogliśmy wysłuchać pięknego świadectwa Doroty i Marka Choszczyk. Opowiedzieli nam o swoim życiu, jak wzrastali w wierze i jak bardzo pokochali służbę cierpiącym, chorym w obliczu śmierci w hospicjach. Była to historia wzruszająca. Niejedno serce podczas tej opowieści zadrżało a łzy popłynęły po policzkach. Dorota i Marek, również ubogacili spotkanie śpiewem i dźwiękami gitary. Ten czas z Nimi chcieliśmy zatrzymać i słuchać tych historii bez końca…. Na naszym spotkanku oczywiście nie mogło zabraknąć Agapy…Hitem był bigos, zaprawiony śliweczką z drzewa gospodarzy oraz pyszne ciasta domowej roboty. Stół dzięki wspólnym talentom cukierniczym, jak zawsze był obfity i za to jesteśmy bardzo wdzięczni! 🙂

Fotorelacja ze spotkania