Męskie spotkanie

Nowy wpis / sobota, Kwiecień 20th, 2019

26 marca w siedzibie Fundacji odbyło się kolejne cykliczne spotkanie, które było przeznaczone dla naszych orłów, sokołów, herosów czyli dla mężczyzn 🙂 Tematem spotkania był: „Mężczyzna i jego rola w rodzinie”. Jak co miesiąc mieliśmy okazję wysłuchać nauczania, które było poprowadzone przez Ks. Santiago ze Zgromadzenia Miłości Miłosiernej z Madrytu. Zaprosiliśmy również przyjaciela Fundacji – P. Pawła Kalinowskiego, który doświadczył Bożej miłości, kiedy przeżywał swój ogromny kryzys jako ojciec i mąż. Tego dnia mieliśmy zaszczyt gościć w Jakubowym Domu Siostrę Kasię Daniec ze Zgromadzenia Dobrego Pasterza z Żołędowa, która wraz z innymi siostrami zakonnymi prowadzi Dom samotnej Matki, opowiedziała nam doświadczenia pracy Pasterek, gdzie codziennie muszą stykać się z sytuacjami trudnymi. Na podstawie historii z życia uświadomiliśmy sobie jak ważna jest rola Ojca w rodzinie, by dzieci mogły rozwijać się w pełni i zdrowo. Oczywiście nie mogło zabraknąć radosnego śpiewu i równie radosnego jedzenia smakołyków 😉 Bez Was Panowie świat byłby nudny i smutny,bądźcie dla swoich kobiet podporą i wsparciem w każdej sytuacji 🙂